Garmin Forerunner 920XT- pro lepší výkon

Společnost Garmin před několika měsíci uvedla na český trh novou generaci tréningového sporttesteru pro triatlonisty, běžce a ultra trail závodníky. Hodinky jsou ale jen malou součástí celého systému, který Garmin přivedl k životu. Pro koho přesně ale tento sporttester je?
Určitě je dobré zmínit, co vyzdvihuje Garmin 920XT nad konkurencí od značek Polar nebo Suunto. Je to kombinace funkcí, vlastností a možností, které produkty nabízí. Garmin a jeho poslední řada sporttesterů podporuje platformu ConnectIQ, která umožňuje do hodinek dodávat nejen aplikace (Suunto to má také), ale i nová datová pole, widgety (něco jako aplikace v pohotovostním režimu) a vzhledy hodinek.
Recenze je psána na hodinky s firmwarem verze 3.03. Je ale jisté, že se toto bude časem měnit a možná, že některé funkce se vylepší a další přibudou.
 
 
Design
Vzhled sporttesteru je dost kontroverzní. Na jednu stranu jsou barvy laděny agresivně a sportovně a někomu se líbí, na druhou stranu někteří (hlavně ženy) tvrdí, že jsou to nevzhledné digitálky. Bohužel to jsou ale jediné digitálky s high end funkcemi od Garminu, kde si obvzláště ženy mohou vybrat jinou, než černou. Vyšší model Fenix3 nebo dokonce Epix mají již usedlejší vzhled a hodí se spíše na pánskou ruku. Pokud se tedy nelíbí krabička na ruce, doporučuji sáhnout po Forerunner 620, nicméně musíte obětovat některé vlastnosti. Případně Garmin Vivoactive, který je poslední novinkou a nabízí bílou barvu, která je nejen pro ženy atraktivní.
Co se rozměrů týká, je Garmin prostě na špici a technologicky nabité hodinky jsou menší, než cokoliv podobného na trhu. Výška hodinek je jen 12.7mm tak i přes 48x55mm (šxv) působí i na menší ruce dost kompaktně a nijak nepřekáží. Dost tomu pak přidává flexibilní uchycení řemínku, díky kterému se hodinky posadí na ruku celkem dokonale a řemínkem je jen upevníte. To je rozdíl oproti Garmin 910XT, kde byla jedna část řemínku napevno, obdobně jako u Suunto Ambit nebo Polar V800 – u těchto hodinek je pevný „kloub“ a nesedí tak dokonale na každou ruku.
Hmotnost je 61gramů.
S převlekem bundy nebo teplejšího běžeckého oblečení není s gumovým řemínkem na hodinkách problém. Neoprén jsem nezkoušel, ale vzhledem k jeho obepnutí to stále nebude med ani s Garmin 920XT.
Kromě standardního gumového řemenu lze dokoupit textilní, který ale hodinky zvýší a tam už operace s oblečením dostane trochu jiný rozměr, jelikož se hodinky zvýší o nějaký ten mm a samotný nylonový pásek také trochu překáží. Nicméně na ruce sedí ještě lépe a o hodinkách nevíte. Tady bych uvedl jednu vychytávku – nylonový pásek k 920XT má na sobě systém pro upevnění ID štítku RoadID/MojeID/jakékoliv jiné ID – ale jen jeden typ (větší, který je taktéž k dostání pouze na nylonu – čili né ty na gumě jakéhokoliv rozměru).
Hodinky samotné jsou z plastu, který i při hrubějším zacházení nejeví žádné známky opotřebení (bodejť by ne – hodinky nesou specifikaci shock resistant). Sklo displeje taktéž. Dno hodinek je kovové, což může být pro někoho zdrojem alergie, ale lze to obejít nylonovým páskem, který je veden pod dnem hodinek.

Displej
Většina sporttesterů trpí na malý nebo špatně čitelný displej za určitých podmínek (šero, mráz, přímé slunce, odlesky oblohy pod mrakem,…). Displej na 920tkách je ale super. Kromě krycího skla, které je přiměřeně tvrdé, ale není to ani safír, ani GorillaGlass, nás bude hlavně zajímat kvalita zobrazení za různých podmínek:
Slunce – super, dokonalé barvy, obraz jak vyřezaný žiletkou. Skoro, jako ten namalovaný na dummy maketách hodinek ve výloze.

 
Šero – barvy trochu bledší, což je dané podsvícením, které mírně ubírá na kontrastu a barvy ztrácí na svém podání. Barvy jsou krásné, ale ne tak pěkné, jako na slunci.
 
Přímý pohled s čelovkou – opět jako pod sluncem. Jasně čitelné údaje, žádný problém.
Barevný displej je více kontrastní a pěknější, než například u Garmin 620 (jen o trochu), kde je navíc ještě jedna – dotyková – vrstva, o kterou jsou 920 ochuzeny.
Co se počtu údajů týká, na displej se vejdou 1-4 datová pole. Lze konfigurovat prakticky jakýkoliv údaj. Co nelze zobrazit v základu, jsou grafy. Například graf tepovky nebo nadm.výšky, který známe z Fenix2 nebo Suunto Ambit, ve standardních datových polích nenajdeme. To je dáno tím, že podstatný údaj je číslo a FR920 jsou hodinky dělané pro výkonnostní tréningy a zkušení uživatelé ví, co si pod číslem kumulovaného výstupu (v metrech) představit.
Dobrá zpráva je, že grafy do datových polí lze stáhnout do hodinek jako jednu z funkcí dodaných přes ConnectIQ.
Přechod mezi obrazovkami (rolování) je rychlý a plynulý, což svědčí o rychlém procesoru. Pro aktivitu lze nastavit automatické rolování, takže se obrazovky s údaji mění bez nutnosti stisku tlačítek (dobré pro jízdu na kole). Cokoliv ohledně nastavení zobrazení lze měnit i v průběhu aktivity bez nutnosti pauzy nebo ztracení dat aktivity.
Ovládací prvky
Hodiny mají 6 tlačítek, některé mají duální funkci (dle délky stisku). Proti Garmin 910, kde bylo při operaci s oblečením možné náhodně stisknout tlačítko start nebo lap, jsou tyto umístěny pod větším úhlem a náhodný stisk je defacto eliminován. Na druhou stranu je někdy potřeba chytit hodinky druhým prstem ze shora pro jistější stisk tlačítka.
Oproti Garmin 910 také Garmin 920XT postrádá čidlo detekující poklep, takže nelze aktivovat podsvícení poklepem – pro toho, kdo byl zvyklý trochu újma. Nebo jinak – čidlo tam je, ale je použito jako akcelerometr v případech, kdy se ztratí signál GPS nebo Glonass a také pro krokoměr - hodinky fungují v „klidovém režimu“ jako monitor denních aktivit.
Dost se mi líbí možnost úplného vypnutí hodinek, když je nepoužíváte. Oproti 910 se ale dají nosit hodinky i běžně a funkce monitoru denních aktivit toto jen podporuje, nicméně je zkrátka lze vypnout.
Co by tedy 920XT měl zvládnout?
Kolo, běh, plavání, případně kombinace těchto sportů, ale i zimní aktivity všeho druhu. Měl by z něj být i monitor denních aktivit a dokonalý nástroj na analýzu běhu, jízdy na kole a plavání. Kromě všeho, kde se měří rychlost, tempo, trasa pomocí GPS, zvládnou hodinky samy o sobě měřit i kadenci a dokonce vzdálenost a tempo i bez GPS – ať už v místech, kde GPS vypadne, tak ve fitku na pásu. Podle návodu je vhodné ale absolvovat pár běhů venku, ať se algoritmus akcelerometru zkalibruje podle běžce a GPS. To samé je třeba udělat i pro použití režimu ultratrac – mód GPS, kdy je GPS zapnuta jen po určitých intervalech, mezi kterými se tempo a vzdálenost propočítává pomocí akcelerometru.
Nejlepší asi bude rozdělit funkce podle cílových skupin.
Běžci
Garmin 920 je jako běžecký sporttester moc pěknou hračkou. Kromě standardních informací na displeji umí v kombinaci s HRM-Run tepákem v reálném čase (ale i po tréninku) poskytnout „running dynamics“ hodnoty (vertikální oscilaci – alias jak moc hopsáte, kadenci a dobu kontaktu nohy se zemí), které ukazují, jak efektivní styl a techniku běhu máte.
Z pohledu tréningů jsou 920XT skoro dokonalé. Tréningy lze plně naplánovat v kalendáři v Garmin Connect, ale i jako jednotlivé workouty tamtéž. Tréningy lze strukturovat podle sérií, opakování, cílové vzdálenosti, tempa nebo tepové frekvence, včetně meziklusů nebo pauz mezi intervaly. Trenér tedy může naplánovat tréningy na měsíc dopředu a v hodinkách se po synchronizaci pak zobrazí ten koknkrétní pro daný den. Velký krok zpět ale zaznamenalo tvoření tréningu přímo v hodinkách, kde toto Garmin 910 umožňovaly, zatímco u Garmin 920 v menu hodinek nastavíte jen základní intervaly (rozklus, interval, odpočinek, výklus) bez cílových zón (ty u Garmin 910 bylo možné zadat v hodinkách).
Super funkce pro „závodníky“:
Virtual partner: hodinky promítají parťáka, který běží vámi nastaveným tempem a nutí vás tím pádem držet tempo podobné.
Virtual racer: nastavíte vzdálenost a čas, za jaký ji chcete zdolat – o tempo se stará racer, takže se o propočty starat nemusíte.
Race the activity: stačí nahraná aktivita nebo vlastní aktivita z minulosti a běžíte proti vlastnímu stínu – sekce, úseky, vše proti reálnému soupeři v podobě vlastního dřívějšího výkonu.  
Kromě běžeckých metrik efektivity běhu lze nastavit i metronom, který udává frekvenci kroku. Když chcete změnit tréninky styl běhu – hlavně kadenci – není užitečnější aplikace než metronom, který je standardně v hodinkách. Konkurence jej má jako samostatnou aplikaci. Pípání a vrnění hodinek ale úměrně zkracuje pohotovostní dobu hodinek, takže s tímto je třeba počítat.
Cyklisté
Pro cyklistiku je v triatlonových hodinkách samozřejmě místo také. Hodinky podporují celou škálu powermeterů, snímačů kadence, rychlosti atd. a to vše zobrazují právě v cyklistickém profilu. Zajímavá je i spolupráce se snímači Garmin Vector, které měří mimo jiné i rozložení síly mezi každou nohou a rovnou informace zobrazují na hodinkách.
Pro závody doporučuji mít na hodinky úchyt na kolo v místě, kde je na ně nejlépe vidět. Pro triatlon je pak vhodný quick release kit.
Co se cyklistiky týká, mají 920 vše, co je třeba mít, ale jako vyloženě cyklistický počítač bych asi doporučil produkty řady Edge díky většímu displeji.
Jinak ale hodinky poskytují perfektní přehled o aktuálním výkonu, takže lze plánovat rozložení sil, případně v tréningu naprosto přesně následovat plán pro konkrétní tréninkovou jednotku.
Triatlonisté/plavci
Triatlonisty a plavce s prominutím hodím do jedné kádě, protože běh a kolo jsem popsal výše, zbývá plavání.
Hodinky mají sice WR hodnotu na 30m, ale jsou to prostě triatlonové speciály, které zvládnou nejen plavání, ale cokoliv, včetně bahna. Nevím tedy, jaký bude mít po čase bláto a nečistoty vliv na vstup čidla barometru mezi tlačítky lap/start, ale fungovat nepřestanou.
Na otevřené vodě funguje sledování GPS celkem dobře v případě plavání volným stylem, kde se ruka s hodinkami dostane nad vodu (pod vodou GPS signál nechytí zatím žádné hodinky). Takže čubička a prsa  jedině bez GPS. Je zima, nemám neoprén, nejsem otužilec, naopak jsem zmrzlík, takže test na otevřené vodě odkládám.
Plavání v bazénu. Wow. Měří to celkem dobře. Musíte nastavit jen délku bazénu a plavat a plavat a plavat a hodiny měří, počítají SWOLF, a to i u takového dřeva, jako já, ať u volného stylu, nebo prsou. Proti Garmin 910 je Garmin 920 prostě více shovívavý a je přesný i u stylu-nestylu.
Tepovku ale Garmin pod vodou nezměří. Polar a Suunto mají každý svůj způsob, jak měřit tep pod vodou, Garmin prozatím tuto sféru ponechává stranou – možná v další generaci, až bude brát puls ze zápěstí optikou?
Ultra/extrémní závodníci a běžci
Těmi extrémy bohužel nemyslím adventure race, ale ultra traily, 100km závody na rovině, horské závody, skyracing a další podniky, kde se hodí dlouhá výdrž, precizní GPS a eventuálně barometr. To vše Garmin 920 pokryje. Adventure a expediční závody mají své produkty – Fenix3 a Epix.
Závody po rovině potřebují přesné tempo, možná virtual partnera pro lepší držení tempa, pro strategii závodu atd. Pro horské závody proti tomu v módu ultratrac stačí s občasné načtení GPS, aktuální tempo zajistí akcelerometr, nastoupané metry pak precizní barometr. Výdrž baterie až 40 hodin v ultratrac modu a 24hodin v nejpřesnějším režimu pak zajišťuje Garminu 920 první místo mezi všemi sporttestery v žebříčku nejpřesnějšího a zároveň nejdéle trvajícího záznamu aktivity. Ambit 2, Ambit 3 peak, Fenix 2 – ty všechny vydržely max.16-18hodin v režimu nejpřesnějšího záznamu GPS (není myšlen ultratrac, kde jsou na tom Fenix3 stejně, jako Ambit2 nebo Ambit3 peak – 50hodin).
Nicméně jsou zde pro ultra trailisty v horách i nevýhody:
1)      Výškoměr se nekalibruje automaticky ihned, jak tomu bylo u Fenix2, ale až v průběhu aktivity (a to ještě postupně v delší době), což způsobuje u kratších tras chybovost (rozdílná výchozí a končící výška a tím pádem i ne úplně přesný odečet nastoupaných nebo naklesaných metrů). Pro klasické tréningy to není pohroma, pro ultrazávod doporučuji manuální kalibraci před závodem.
2)      Nemá to teploměr. Pro mě nepodstatné, pro jiného zásadní chyba –Fenix3 jej má.
3)      Nelze nahrát podkladové mapy. Aspoň ne oficiálně. Neofiko jsem ani nezkoušel, ale i tak – ConnectIQ představuje poměrně dost široké možnosti, takže se dá očekávat, že navigace v mapě někdy přibude. Zatím je jen klasická navigace „dle čáry“, která teda i mně vždy vyhovovala.
4)      Velmi mě zaskočila nemožnost nabíjet hodinky v průběhu aktivity. Po připíchnutí kabelu se běžící aktivita ukončí, uloží a … nabíjí se … smůla no – pro někoho dost podstatný bod dolů.
Co se navigace týká, tak jsou implementovány navigační funkce tak, jak je známe z předchozích modelů Forerunner. Navigace dle naplánované/naimportované trasy, navigace dle předchozí aktivity, navigace k uloženým bodům zájmu apod. Navigace probíhá opět „podle čáry“ bez podkladových map. Sice jemný grafický displej a barvy vyloženě vyzývají k použití map, oficiálně toto podporováno není. Nicméně díky ConnectIQ lze očekávat, že se brzy objeví implementace navigačních funkcí od nějakého šikovného programátora, včetně spolupráce s topo mapami.
Překreslování mapy (trasy) se odehrává rychle (v porovnání s Fenix2) a Garmin v posledních updatech firmware dodal možnost manuálního zoomu mapy, což bylo potřeba.
Baterie
Výdrž Garminů byla v sérii forerunner vždy v reálu shodná s papírově deklarovanou. Ať se jednalo o FR210, Garmin 910, tak i zde opravdu vydržely hodinky v opakovaných testech následující – vždy bez zapnutého Glonass, ale se zapnutým ANT+ a bluetooth, byť momentálně nespárovanými:
 
1.měření
2.měření
Test standardní nast.GPS
24:32 hod
24:01
Test UltraTrac nast.GPS
35:44 hod
37:18 hod
Nabití z 0% na 100%
1:58 hod
2:03 hod
Samozřejmě, že se jedná o test statického umístění, pod širým nebem, kde tedy pracovaly noční teploty kolem 0°C, takže baterie byla zatížena, ale nebyl prakticky použit akcelerometr, ani HR pás, ani BT konektivita.
V reálu jsem měl možnost otestovat hodinky na ostro zatím jen na Lysé Hoře 24 hodin, kde po ukončení závodu po 12hodinách vykazovaly stále 48%baterie. Na Lysé bylo celkem zima a hodiny jsem měl na bundě, abych na ně viděl, takže byly vymrzlé a akcelerometr pracoval, pokud jej bylo třeba – GPS jela bez výpadku.
V porovnání s podobnými hodinkami s obdobnou výdrží je Garmin 920 co se rychlosti nabíjení týká jednička.
Obecná specifikace
Data o tom, co hodinky umí lze najít kdekoliv na internetu, ale mohu vypíchnout aspoň to, čím vynikají nebo v čem jsou jiné:
·         Kombinace ANT+, WiFi a BlueTooth LE (senzory na ANT +, BT pro komunikaci s mobilem a smart notifikace, WiFi pro upload dat z hodinek). (ANT+ a Bluetooth technologie umí fungovat současně – oproti Fenix2, kde fungovalo buď jedno nebo druhé. Při využití smart notifikací nešlo měřit např. srdeční tep.)
·         Live tracking (je třeba mít mobil s sebou)
·         Pokročilé plánování tréningů včetně cílových zón
·         Outdoor funkce a profily (lyžování, snowboarding s autolaps při jízdě lanovkou)
·        ConnectIQ platforma (nové vzhledy hodinek, widgety v klidovém režimu (počasí, stavy sjezdovek v místě výskytu, cokoliv jiného), nové datová pole, nové aplikace (sportovní profily, kde mohou hodinky napčíklad číst data ze zařízení, které se teprve dostane do výroby – výrobce prostě udělá aplikaci pro vaše hodinky a hodinky podporují jeho produkt)
·         Funkce smartwatch
·         Glonass (lze vypnout nebo použít současně s GPS)

Subjektivní hodnocení
Osobně se mi po uvedení na trh design hodinek na fotkách nelíbil. Po čase jsem jej začal tolerovat, ale v reálu je opravdu začnete mít rádi. Kdo neviděl na vlastné oči, nepochopí. Hodinky jsou velké, ale zároveň kompaktní a lehké a na ruce nijak nevadí. Trochu mě trápil gumový řemen, na který jsem měl trochu alergii, ale vyřešil to nylonový pásek.

V praxi se po několika trénincích ukázalo, že jsem díky Fenixům skoro zapomněl, jak se trénuje s Forerunner hodinkami. Tyhle kukačky neodpustí absolutně nic. Při intervalech s cílovými zónami oznamují zda jste nebo nejste v cílové zóně akusticky, případně vibrací. Jenže akustická signalizace není stejná pro jakékoliv události, ale má různé tóny, takže se nemusíte dívat na to, co vlastně hodinky signalizují. Jednoznačně to rozeznáte podle tónu. Při běhu a pauze a opětovném spuštění to samé – hodinky signalizují každou akci jinak, a tak se nelze zmýlit v tom, zda jste pod bundou stiskem tlačítka hodinky stopli nebo spustili.
Hodinky opravdu lze nosit (ok – s přimhouřeným okem) i k dresscodu do kanceláře, kor, když „honíte“ kroky do korporátního programu Garmin Wellness, kde soutěžíte s kolegy, a tak se hodinky prostě „musí“ nosit téměř nonstop. Co téměř! Díky možnosti monitoru spánku je lze nosit opravdu nonstop. Na spánek jsou už ale trochu dost velké, takže jsem je použil jen párkrát, abych zjistil, že spím jak dřevo, a pak už jsem je na spaní nenosil. Ale je dobré vědět, jak jste spali a jaký vliv má kvalita spánku na momentální výkonnost a regeneraci.

Když jsme u spánku, hodinky lze použít i jako budíček, ale určitě je nevypínejte – to se veškeré funkce odstaví – i budík. Nechte je odpočívat v standby režimu.
Vibrace hodinek jsou decentní na to, aby moc nerušily při upozornění na událost z mobilu, ale jsou dost silné, aby byly cítit přes první vrstvu oblečení na ruce při tréningu. Po čase jsem ale vibrace, stejně jako u Garmin 910 a Fenix2, vypnul. Není třeba a jen žerou baterii.
Velmi mě baví změna vzhledu hodinek a nejvíce se ustálil na mém displeji textový popis. Jediné, co mi u tohoto chybí je ale indikace stavu baterie, čas východu/západu slunce  a datum. Jakýkoliv jiný motiv lze samozřejmě stáhnout ze serveru Garmin. Další motivy obsahují přehršle informací, ale zpozoroval jsem, že ne všichni programátoři dokáží optimalizovat kód, takže některé motivy hodinky ve standby režimu zpomalují a některé dokonce dokáží vybít hodinky i o 30% rychleji, než základní motiv.
Co se mi líbí, je celkem dobře řešená spotřeba baterie při zapnutém BT a ANT+ v případě, že nejsou připojeny čidla nebo mobil – nemusíte vypínat funkce v menu, ale vybíjení hodinek se ani moc neliší od situace, kdy by byly funkce vypnuté.
Výborné je WiFi spojení a autoupload funkce. WiFi síť musíte prvně nastavit v počítači v Garmin Express. Což je problém – hodinky nelze použít na volné WiFi jinde, než tam, kde byla WiFi přednastavena. Nedokáží navázat spojení přes novou, byť otevřenou, síť. Na druhou stranu jejich synchronizace přes BT do mobilu a následně na Garmin Connect server je otázkou několika sekund, což je asi tisícinásobné zrychlení proti Garmin Fenix2.
Hodinky mají možnost srovnání laboratorních dat a dokáží určit přibližnou hodnotu VO2Max. A to jak pro běžce, tak pro cyklisty. Podle testů není odhad dle tabulek a reálných měření pouze s tepákem 100%-ní, ale pro běžnou populaci je velmi blízko reálným hodnotám. Už jen pro to, že Garmin používá algoritmy od společnosti Firstbeat a srovnávací data z Cooperova institutu v Dallasu dle fyzických parametrů, pohlaví a věku. Byť nemusíte věřit výsledkům VO2Max, určitě je stoupající a klesající index v souladu s tím, jak se vyvíjí vaše momentální výkonnost. Jediné co, tak VO2Max v hodinkách se mění například i při fázi mezi intervaly, kdy odpočíváte. Opravdu bych bral tuto hodnotu jen jako ukazatel, jak se vyvíjí vaše momentální výkonnost. Rozhodně nečekejte, že race prediktor, který vám řekne, že máte na maraton pod 3 hodiny, je stoprocentní jistota. Spíše se jedná o to, v jaké kondici právě jste a jak byste zaběhli maraton za ideálních podmínek s aktuální kondicí.
Málem bych zapomněl. Osobně mám většinu přístrojů v angličtině, jelikož ne vždy se překlady vyvedou, ale Garmin pokročil a minimálně od Fenix2 jsou překlady menu do češtiny dokonalé. Nejinak tomu je i u Garmin Forerunner 920XT, který na vás bude mluvit česky a dokonce překlad dává smysl.
Forerunner 920XT umí poradit i ohledně regenerace. Po zahájení aktivity chvíli analyzuje chování tepové frekvence v závislosti na zátěži, a pak dají hodinky vědět, jak jste na tom s regenerací a podle toho pak můžete upravit momentální tréninkovou jednotku (například zvolit místo těžkých intervalů aerobní tréning). Obdobně pak hodinky vyhodnotí zpětně absolvovanou aktivitu a zobrazí čas potřebný k regeneraci před dalším náročnějším tréningem.
Hodinky umí i zaznamenávat a ukládat do paměti osobní rekordy na různé vzdálenosti, rychlosti (nejrychlejší km, míle, 5km, 10km), případně nejdelší běh atd. Při každém novém rekordu zobrazí medaili. Občas to potěší :-)
Shrnutí
Vzato kolem a kolem. Forerunner 920XT je společně s Garmin Fenix3 prozatím technologicky nejvyspělejší sporttester na trhu, a to i přes nedávné oznámení rozšíření funkcionality konkurenční modelové řady.
Hodinky jsou univerzální a otevřené pro jakákoliv rozšíření funkcí a příslušenství a to nejen od společnosti Garmin, což je prozatím unikát.
Jsou prostě všestranné a nebýt některých maličkostí – nevýhod vypsaných výše, byly by asi dokonalé. Jedinou věc, kterou bych změnil v tuto chvíli je cena, která je shodná s Garmin Fenix3, který má jinou cílovou skupinu, ale v zahraničí je posazena cena Garmin 920XT o 50 USD níže – na americkém trhu. V Evropě je bohužel takováto cenová politika obecně, zdá se.
 
Moje recenze na skyrunning.cz a Rungo.cz

Okomentovat

Novější Starší